Tekst objavljen: 10.03.2015 5:45        


BRISEL, 23. februara (Tanjug) - Evropski organi za zaštitu konkurencije pokrenuli su danas istragu povodom DŽeneral elektrikovog (GE) najavljenog preuzimanja energetskog odeljenja francuskog rivala Alstoma. Prema saopštenju Evropske komisije, planirana akvizicija vredna 12,4 milijarde evra doprineće elimisanju jednog od tri ključna konkurenta GE na tržiszstu gasnih turbina, što bi moglo rezultirati višim cenama i manji

EU otvorila istragu protiv GE zboja dela Alstoma

BRISEL, 23. februara (Tanjug) - Evropski organi za zaštitu konkurencije pokrenuli su danas istragu povodom DŽeneral elektrikovog (GE) najavljenog preuzimanja energetskog odeljenja francuskog rivala Alstoma.
Prema saopštenju Evropske komisije, planirana akvizicija vredna 12,4 milijarde evra doprineće elimisanju jednog od tri ključna konkurenta GE na tržiszstu gasnih turbina, što bi moglo rezultirati višim cenama i manjim izborom za klijente u zemljama Evropske unije, prenosi agencija Frans pres.
GE je prošle godine pobedio Simens u trci za Alstom, ali je kasnije morao da prihvati radno partnerstvo sa francuskom vladom u Alstomovom poslovanju za parne turbine, nuklearnu energiju i hidroenergiju.
Prema propisima Evropske komisije, Komisija ima rok od 90 dana ili do 8. jula da donese konačnu odluku u ovom slučaju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana