Tekst objavljen: 27.02.2015 1:50        


BRISEL, 12. februara (Tanjug) - Evropska unija je osnovala specijalni komitet zadužen za kontrolu poreskih propisa u zemljama članicama, nakon tvrdnji da je Luksemburg sklapao sporazume o izbegavanju plaćanja poreza sa multinacionalnim kompanijama. Za formiranje ovog komiteta je danas glasalo 612 poslanika evropskog parlamenta, njih 19 je bilo protiv, uz 23 uzdržanih, prenosi agencija AP.

EU osnovala komitet za kontrolu poreskih sporazuma

BRISEL, 12. februara (Tanjug) - Evropska unija je osnovala specijalni komitet zadužen za kontrolu poreskih propisa u zemljama članicama, nakon tvrdnji da je Luksemburg sklapao sporazume o izbegavanju plaćanja poreza sa multinacionalnim kompanijama.
Za formiranje ovog komiteta je danas glasalo 612 poslanika evropskog parlamenta, njih 19 je bilo protiv, uz 23 uzdržanih, prenosi agencija AP.
Novooformljeni komitet će ispitati niz procurelih dokumenata vezanih za poreske sporazume Luksemburga, kao i druge slučajeve izbegavanja ili utaje poreza širom Evrope kome su pribegle kompanije širom sveta.
Kako podseća američka agencija, Evropska unija je obećala da će se uhvatiti u koštac sa poreskim sporazumima koji idu u korist velikih kompanija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana