Tekst objavljen: 26.02.2015 2:00        


ABU DABI, 11. februara (Tanjug) - Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad ervejz, ponela je titulu "Avio-kompanija godine", koja joj je dodeljena u okviru glasanja "Aviejšn 100 za 2015. godinu" u organizaciji časopisa Erlajn ekonomiks (Airline Economics), saopšteno je danas iz te kompanije. Etihad, koji je suvlasnik srpske avio-kompanije "Er Srbija", dobio je tu značajnu nagradu na osnovu glasanja predstavnik

Etihad ervejzu titula

ABU DABI, 11. februara (Tanjug) - Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad ervejz, ponela je titulu "Avio-kompanija godine", koja joj je dodeljena u okviru glasanja "Aviejšn 100 za 2015. godinu" u organizaciji časopisa Erlajn ekonomiks (Airline Economics), saopšteno je danas iz te kompanije.
Etihad, koji je suvlasnik srpske avio-kompanije "Er Srbija", dobio je tu značajnu nagradu na osnovu glasanja predstavnika iz te oblasti poslovanja, a priznanja dolaze nakon izuzetne godine u kojoj je doživeo značajan napredak u ukupnom rastu, inovacijama i uslugama, navedeno je u saopštenju.
"Veoma smo ponosni što su naša dostignuća iz 2014. prepoznata od strane naših kolega iz industrije. Ove nagrade nas podsećaju na značajan napredak koji je ova avio-kompanija ostvarila u tako kratkom roku", rekao je predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, Džejms Hogan.
Tokom 2014. godine kompanija je uvela 10 novih linija, uključujući tri u Severnoj Americi i uložila značajna sredstva u nova partnerstva sa udelom u vlasništvu.
Iz Etihad ervejza podsećaju da su prošle godine takodje predstavili potpuno novi izgled, koji obuhvata novi dizajn spoljašnjosti aviona, uniformi i ponude na letovima, uz koncept Etihad Rezidencije, prvi takve vrste, koji je promenio luksuzni komercijalni vazdušni saobraćaj.
Glavni urednik časopisa Erlajn ekonomiks, Filip Tozer-Penington, izjavio je da su "Aviejšn 100 nagrade" najveće nagrade zasnovane na glasovima u avioindustriji, sa preko 11.000 stručnjaka koji su glasali tokom perioda od oktobra 2014. do januara 2015. godine.
"U slučaju nagrade Avio-kompanija godine, glasovi bankara, lizing kompanija, investitora, advokatskih firmi, analitičara, proizvodjača i visokih rukovodilaca avio-kompanija odlučuju koja avio-kompanija je imala najbolji tim u svojoj klasi u 2014", naveo je Tozer.
Etihad ervejz počeo je sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 miliona putnika. Iz sedišta u Abu Dabiju, Etihad leti ka 111 destinacija prevozeći putnike i robu na Bliski Istok, u Afriku, Evropu, Aziju, Australiju i Južnu i Severnu Ameriku.
Ta avio-kompanija ima flotu od 110 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 novih letelica, uključujući 70 aviona "boing 787", 25 aviona "boing 777-X", 62 aviona "erbas A350" i devet aviona "erbas A380" .
Nacionalni avio-prevoznik UAE ima vlasnički udeo u kompanijama Erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u avio-kompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn.
Etihad ervejz, Erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takodje članice "Etihad ervejz partners", novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapredjenu mrežu destinacija, uskladjeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana