Tekst objavljen: 11.03.2015 1:55        


BRISEL, 24. februara (Tanjug) - Antimonopolski organi Evropske komisije (EK) odobrili su sporazum izmedju nemačkog Dajmlera i ruskog Kamaza da ujedine dva nezavisna zajednička preduzeća Mercedes-Benc traks vostok (MBTV) i Fuso Kamaz traks Rus (FKTR). Evropska komisija je ispitivanjem utvrdila da predloženo spajanje ne ugrožava konkurenciju, jer će zajedničko preduzeće biti aktivno samo u Rusiji i Belorusiji, navodi se u materijalima EK.

EK odobrila sporazum Dajmlera i Kamaza

BRISEL, 24. februara (Tanjug) - Antimonopolski organi Evropske komisije (EK) odobrili su sporazum izmedju nemačkog Dajmlera i ruskog Kamaza da ujedine dva nezavisna zajednička preduzeća Mercedes-Benc traks vostok (MBTV) i Fuso Kamaz traks Rus (FKTR).
Evropska komisija je ispitivanjem utvrdila da predloženo spajanje ne ugrožava konkurenciju, jer će zajedničko preduzeće biti aktivno samo u Rusiji i Belorusiji, navodi se u materijalima EK.
Nova firma će u Rusiji proizvoditi Mercedes-Benc i Kamaz kabine za kamione, uključujući i poslove proizvodnje rezervnih delova i postprodajnog servisa za vozila.
Dajmler je sada vlasnik 15 odsto Kamaza, podsetio je Tas.
Mercedes benc traks vostok je generalni uvoznik teretne i specijalne tehnike Mercedes benca na teritoriju Rusije.
U novembru 2009. godine nemački koncern Dajmler i ruski proizvodjač vozila Kamaz sklopili su sporazum o osnivanju dva zajednička preduzeća za čiju osnovu je poslužilo strateško partnerstvo Dajmlera, Kamaza, državne korporacije Rostehnologije i investicione banke Trojka dijalog.
Dajmler i Kamaz poseduju po 50 odsto akcija firme Mercedes benc traks vostok.
Zajedničko preduzeće Fuso Kamaz trak Rus je osnovali su Kamaz i Micubiši Fuso trak end bas korporejšn (Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, MFTBC) za proizvodnju japanskih kamiona Micubiši Fuso u Rusiji. Glavni akcionar tog preduzeća je Dajmler.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana