Tekst objavljen: 26.02.2015 3:25        


BANJA LUKA, 11. februara (Tanjug) - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) lansirala je program "Žene u biznisu" za zapadni Balkan, odobrivši banci UniKredit Banja Luka kredit vredan dva miliona evra. "Žene u biznisu" je sveobuhvatan program osmišljen da unapredi žensko preduzetništvo kroz pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) na čijem su čelu žene, navodi se u saopštenju EBRD dostavljenom Tanjugu.

EBRD lansira program Žene u biznisu na zapadnom Balkanu

BANJA LUKA, 11. februara (Tanjug) - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) lansirala je program "Žene u biznisu" za zapadni Balkan, odobrivši banci UniKredit Banja Luka kredit vredan dva miliona evra.
"Žene u biznisu" je sveobuhvatan program osmišljen da unapredi žensko preduzetništvo kroz pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) na čijem su čelu žene, navodi se u saopštenju EBRD dostavljenom Tanjugu.
U okviru programa, EBRD će obezbediti do 20 miliona evra za kreditiranje MSP na zapadnom Balkanu čiji su lideri žene. Program je kombinacija finansijskih sredstava, tehničke podrške, strategija za smanjenje rizika i savetodavnih usluga za kompanije. Pružanje savetodavnih usluga i tehničke podrške finansiraju vlade Luksemburga i Švedske.
Zajam odobren banci UniKredit Banja Luka prvi je u okviru programa i prvi koji je EBRD odobrio toj banci.
Preduzeća čiji su lideri žene često se susreću sa teškoćama u pribavljanju kredita, a cilj programa je da se takve prepreke prevazidju, navodi EBRD.
"Iako nam je jasno da žene igraju značajnu ulogu u preduzetništvu, verujemo da je jačanje njihove uloge važan deo unapredjenja ekonomskog potencijala regiona. Naš program zasnovan je na uspešnim ranijim primerima, kao što je sličan program sproveden u Turskoj, kao i trogodišnji savetodavni programi za žene preduzetnike u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji", izjavio je predsednik EBRD za BiH Ijan Braun na prestavljanju programa u Banjoj Luci.
"Veoma smo zadovoljni što se UniKredit Banja Luka pridružio naporima EBRD", dodao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana