Tekst objavljen: 18.03.2015 1:00        


BRISEL, 3. marta (Tanjug) - Akcionari Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) jednoglasno su danas izglasali početak primene investicionog programa za Grčku tokom narednih pet godina, saopštila je danas ta finansijska institucija. Prema rečima predsednika EBRD-a, Sume Čakrabartija, neće postojati limit za vrednost ulaganja te institucije u Grčkoj, tako da će vrednost investicija, kako je rekao, zavisiti od predloženih projekata, javlja ag

EBRD: Do 2020. godine ćemo ulagati u Grčkoj

BRISEL, 3. marta (Tanjug) - Akcionari Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) jednoglasno su danas izglasali početak primene investicionog programa za Grčku tokom narednih pet godina, saopštila je danas ta finansijska institucija.
Prema rečima predsednika EBRD-a, Sume Čakrabartija, neće postojati limit za vrednost ulaganja te institucije u Grčkoj, tako da će vrednost investicija, kako je rekao, zavisiti od predloženih projekata, javlja agencija Rojters.
"Neće biti ograničenja", kazao je Čakrabarti, i dodao da bi stručnjaci banke do kraja ove nedelje trebalo da počnu pregovore sa grčkim vlastima o potencijalnim projektima.
Prethodna grčka vlada je krajem prošle godine podnela zahtev da postane "zemlja delovanja" ERBD-a, s ciljem da je ta finansijksa institucija odabere za svoja ulaganja, ali je taj proces odložen zbog neizvesnosti uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Grčkoj, koji su održani u januaru ove godine.
"Prošlonedeljno četvoromesečno produženje programa pomoći Grčkoj ponovo je vratilo na snagu taj proces, pa su akcionari EBRD-a (64 zemlje plus Evropska unija i Evropska investiciona banka) jednoglasno izglasali taj predlog", izjavio je Čakrabarti, i dodao da bi kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Grčkoj moglo početi veoma brzo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana