Tekst objavljen: 05.04.2017 9:35        


LJUBLJANA, 5. aprila (Tanjug) - Slovenački mediji javljaju da će na današnjoj vanrednoj sednici Nadzornog odbora Merkatora u Zagrebu sa mesta predsednika uprave te kompanije odstupiti Toni Balažić. Prema informacijama koje prenosi ljubljansko Delo, Balažicj je sam odlučio da napusti firmu.

Delo: Balažić danas podnosi ostavku u Merkatoru

Prema zvaničnim informacijama, sastanak je povezan sa najnovijim događanjima vezanim za probleme sa likvidnošću Agrokora i pregovore sa poveriocima.

Prema navodima TV Slovenije, Balažić će članovima NO ponuditi ostavku na funkciju predsednika uprave Merkatora, na čijem je čelu od 2012, kada je zamenio Žigu Debeljaka.

Balažićev potez bi mogao da bude taktičke prirode, jer se zbog operativnih poteškoća vlasnika Merkatora, Agrokora, menja rukovodstvo i vlasništvo hrvatskog koncerna, navodi slovenačka televizija.

Takođe je moguće da su neslaganja između Balažića i vlasnika postala prevelika, ali sve će biti jas
nije danas kada će biti poznato da li će članovi NO prihvatiti njegovu ostavku. Mandat Balažiću ističe u septembru 2019.

Ovaj mladi menadžer, koji je pre Merkatora vodio Fruktal i Žito, kako piše Delo, krajem prošle godine je upravljao teškim pregovorima s bankama i poveriocima i uspeo da postigne dogovor koji je zaštitio Merkator od teškoca kroz koje prolazi Agrokor.

Međutim, dodaje se u tekstu, sasvim je jasno da će pre ili kasnije doći do prelivanja problema i na Merkator i njegove dobavljače.

"Stoga poznavaoci prilika ocenjuju da je Balažić pod pritiskom da napusti svoj položaj. Veruje se da iza odluke stoji sam Ivica Todorić", prenosi Jutarnji list.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana