Tekst objavljen: 10.03.2015 5:05        


BEOGRAD, 23. februara (Tanjug) - Pojeftinjenje naftnih derivata, turističkih paket-aranžmana i lekova razlozi su što je u januaru zabeležena deflacija od 0,2 odsto, dok je u suprotnom smeru inflaciju u istom mesecu gurao sezonski rast cena povrća, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). NBS navodi da su niskoj inflaciji u prethodnih godinu dana u najvećoj meri doprineli nagli pad cena naftnih derivata i cigareta, ali i izostanak očekivanog

Deflacija zbog jeftinije nafte, turikova

BEOGRAD, 23. februara (Tanjug) - Pojeftinjenje naftnih derivata, turističkih paket-aranžmana i lekova razlozi su što je u januaru zabeležena deflacija od 0,2 odsto, dok je u suprotnom smeru inflaciju u istom mesecu gurao sezonski rast cena povrća, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
NBS navodi da su niskoj inflaciji u prethodnih godinu dana u najvećoj meri doprineli nagli pad cena naftnih derivata i cigareta, ali i izostanak očekivanog rasta cena električne energije.
"Od februara će medjugodišnja inflacija započeti rast i svoj postepeni povratak u granice cilja od četiri odsto, plus ili minus 1,5 odsto", ocenila je NBS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana