Tekst objavljen: 26.02.2015 2:16        


MOSKVA, 11. februara (Tanjug) - Deficit budžeta Rusije u 2015. godini se prognozira na 3,8 odsto i mogao bi da bude finansiran iz Rezervnog fonda, rekao je danas ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev. On je na sastanku kod premijera Dmitrija Medvedeva objasnio da ako se radi samo o korekciji parametara budžeta, vlada ne donosi rešenje o tome na šta će se konkretno trošiti sredstva dodeljena iz Rezervnog fonda

Deficit ruskog budžeta 3,8 odsto

MOSKVA, 11. februara (Tanjug) - Deficit budžeta Rusije u 2015. godini se prognozira na 3,8 odsto i mogao bi da bude finansiran iz Rezervnog fonda, rekao je danas ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev.
On je na sastanku kod premijera Dmitrija Medvedeva objasnio da ako se radi samo o korekciji parametara budžeta, vlada ne donosi rešenje o tome na šta će se konkretno trošiti sredstva dodeljena iz Rezervnog fonda u visini 500 milijardi rubalja (7,5 milijardi dolara).
Razmotrićemo budžetsku konstrukciju. Ministarstvo finansija priprema budžetske parametre i do sada nema još nikakvih odluka na šta će se trošiti budžetska sredstva, naglasio je Uljukajev.
On je ukazao da će budžetski prihodi u 2015. godini biti smanjeni za 2.340 milijardi rubalja (35,4 milijarde dolara), uglavnom zbog nižih prihoda od nafte i gasa za 2.200 milijardi rubalja.
Odgovarajući na pitanje o neophodnosti i svrsishodnosti smanjenja troškova, Uljukajev je kazao da promena u prihodi može da znači ili smanjenje troškova ili povećanje deficita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana