Tekst objavljen: 17.03.2015 6:50        


MADRID, 2. marta (Tanjug) - Članice evrozone pregovaraju o trećem paketu pomoći za Grčku koji bi toj zemlji omogućio izmedju 30 i 50 milijardi evra, sa sličnim uslovima kao prethodna dva programa finasijske pomoći, izjavio je danas španski ministar ekonomije, Luis de Gindos. "Ključni scenario za Grčku je sporazum na bazi aktuelnog programa pomoći, kao i da novi uslovi nose fleksibilnost", izjavio je De Gindos na jednom ekonomskom forumu u

De Gindos: Evrozona razmatra omoći za Grčku

MADRID, 2. marta (Tanjug) - Članice evrozone pregovaraju o trećem paketu pomoći za Grčku koji bi toj zemlji omogućio izmedju 30 i 50 milijardi evra, sa sličnim uslovima kao prethodna dva programa finasijske pomoći, izjavio je danas španski ministar ekonomije, Luis de Gindos.
"Ključni scenario za Grčku je sporazum na bazi aktuelnog programa pomoći, kao i da novi uslovi nose fleksibilnost", izjavio je De Gindos na jednom ekonomskom forumu u španskom gradu Pamploni, a prenosi američka agencija Asošiejted pres (AP).
"Grčka neće napustiti evrozonu. To ne bi bilo dobro ni za Grčku ni za evrozonu", poručio je De Gindos.
NJegovo saopštenje dolazi samo dan nakon što je španski premijer Marijano Rahoj pozvao grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da se "uozbilji" u pogledu privrede svoje zemlje koja je u dužničkoj krizi.
"Mi nismo odgovorni za nezadovoljstvo radikalne grčke levice koja je obećala Grcima ono što je znala da neće moći da ispuni", rekao je Rahoj, odgovarajući na Ciprasovu izjavu da pritisak Španije i Portugala ima "ucenjivački karakter", prenosi Frans pres.
Prema rečima De Gindosa, Evropa nije bila škrta prema Grčkoj, budući da su samo Španci direktnim ili indirektnim putem dodelili Atini oko 26 milijardi evra.
"Niko ne može reći da Španija nije pružila podršku", zaključio je De Gindos.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana