Tekst objavljen: 26.02.2015 2:25        


AMSTERDAM, 11. februara (Tanjug) - Šef evrogrupe, Jerun Dajselblum, izjavio je danas da bilo kakva izmena grčkog programa pomoći mora biti u skladu sa aktuelnim aranžmanima koje ta zemlja ima sa medjunarodnim kreditorima. "Dogovor je dogovor, što znači da jedino u okviru programa, mere mogu biti zamenjene drugim merama", izjavio je Dajselblum u obraćanju holandskom parlamentu, u kom je većina poslanika protiv novog programa finansij

Dama treba odobrenje trojke

AMSTERDAM, 11. februara (Tanjug) - Šef evrogrupe, Jerun Dajselblum, izjavio je danas da bilo kakva izmena grčkog programa pomoći mora biti u skladu sa aktuelnim aranžmanima koje ta zemlja ima sa medjunarodnim kreditorima.
"Dogovor je dogovor, što znači da jedino u okviru programa, mere mogu biti zamenjene drugim merama", izjavio je Dajselblum u obraćanju holandskom parlamentu, u kom je većina poslanika protiv novog programa finansijske pomoći Grčkoj, a prenosi Rojters.
Dajselblum je, takodje, rekao da takozvana "trojka" medjunarodnih kreditora (Evropska komisija, Evopska centralna banka i Medjunarodni monetarni fond) moraju odobriti svaku potencijalnu izmenu grčkog finansijskog programa.
Šef evrogrupe je to izjavio uoči odlaska u Brisel gde će ministri finansija evrozone na vanrednom sastanku danas raspravljati o problemu grčke dužničke krize.
Ministar finansija Grčke Janis Varufakis će im prvi put izložiti predloge nove grčke vlade za smanjenje ogromnog duga njegove zemlje. Sutra će se tim povodom sastati i Evropski savet.
Zvanična Atina je pod pritiskom da što pre pronadje zajednički jezik sa medjunarodnim kreditorima, koji su joj pozajmili 240 milijardi evra u okviru programa pomoći.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana