Tekst objavljen: 07.03.2015 6:15        


BRISEL, 20. februara (Tanjug) - Uoči vanrednog sastanka ministara finansija evrozone u Briselu, zakazanog za danas popodne, u toku su, kako je ocenio predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum, komplikovani diplomatski razgovori izmedju vodećih evropskih zvaničnika, koji imaju za cilj pronalaženje rešenja za nastavak programa medjunarodne finansijske pomoći Grčkoj. "Ne treba da vam kažem da su razgovori prilično komplikovani. Još uvek

Dajselblum:Teški razgovori i pre sastanka evrogrupe

BRISEL, 20. februara (Tanjug) - Uoči vanrednog sastanka ministara finansija evrozone u Briselu, zakazanog za danas popodne, u toku su, kako je ocenio predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum, komplikovani diplomatski razgovori izmedju vodećih evropskih zvaničnika, koji imaju za cilj pronalaženje rešenja za nastavak programa medjunarodne finansijske pomoći Grčkoj.
"Ne treba da vam kažem da su razgovori prilično komplikovani. Još uvek postoji razlog za optimizam, ali je situacija veoma teška", rekao je Dajselblum novinarima. Cilj razgovora zvaničnika je da se postave osnove za uspešansastanak 19-člane evrogrupe.
Izvori upoznati sa situacijom navode da su se, uoči vanrednog sastanka ministara finansija evrozone, u Briselu sastali grčki ministar finansija Janis Varufakis, predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum, direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i komesar EU za ekonomiju Pjer Moskovisi, prenosi agencija Frans pres.
"Pregovara se o dodatnom paketu uslova, pored onih koje je Atina ponudila u jučerašnjem zahtevu za šestomesečno produženje programa pomoći koji ističe na kraju meseca", rekao je za Frans pres izvor iz grčke vlade.
Stigavši na sastanak, Varufakis je poručio da se nada da će sporazum biti postignut, s obzirom na napore koje je Atina uložila.
"Grčka vlada nije učinila korak napred, već 10 koraka i očekujemo da se naši partneri nadju s nama ne na pola puta, već na petini puta", rekao je Varufakis.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana