Tekst objavljen: 24.12.2023 18:00        


Najnovije istraživanje nemačkog Auto Bilda otkriva najpoželjnije službene automobile za 2023. godinu. Inače, reč je o tradicionalnom izboru koji sprovode svake godine prema glasovima čitalaca u Nemačkoj.

Čuveni auto magazin tvrdi: Ovo je sedam najboljih vozila za firmu


U šestoj godini zaredom njihovi čitaoci su tako ponovo dobili priliku da podele svoja iskustva i odaberu najbolje primerke službenih automobila u sedam kategorija, piše Autoklub. Evo i liste.

Kategorija malih automobila: Škoda Fabia

Ove godine, u kategoriji malih automobila, Škoda Fabia ponovo osvaja prvo mesto. Njen prijatan i dinamičan izgled, uz najniži koeficijent otpora u klasi (0,28), čine je neospornim liderom. Nova generacija Fabije se bazira na MQB-A0 platformi koncerna VW, pružajući vrhunske performanse. VW Polo, prošlogodišnji pobednik, morao je na drugo mesto, dok je treće mesto pripalo Audiju A1.

Kategorija kompaktnih automobila: Škoda Octavia

Škoda dominira i u kategoriji kompaktnih automobila s modelom Octavia. Njen prepoznatljiv dizajn i visoka praktičnost su pobedili konkurenciju, uključujući i jakog protivnika, Volkswagen Golf. Ovogodišnja pobeda potiskuje prošlogodišnjeg prvaka, Mercedes A-klasu, na drugo mesto.

Kategorija srednje klase: Volkswagen Passat

Volkswagen Passat se ističe kao pobednik u kategoriji srednje klase, s minimalnom prednošću nad BMW-om Serije 3. Passat, posebno u verziji Variant, osvaja srca vozača svojim dinamičnim izgledom, prostranošću i raznovrsnim poslovnim paketima. Od uvoznih modela, Škoda Superb, vrhunski model marke, zauzela je treće mesto, potvrdivši svoju popularnost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kategorija više srednje klase: Mercedes EQE

Mercedes EQE, električna limuzina iz Štutgarta, ponovo je osvojio prvo mesto u kategoriji više srednje klase. Dakle, jasno prvo mesto ispred dugogodišnjih rivala Audija A6 i BMW-a Serije 5. Električna mobilnost u kombinaciji s visokom tehnologijom i luksuzom poput Mercedesa EQE ono je što čitaoci Auto Bilda vole. Od uvoznih modela nagrada ponovo ide Volvou s limuzinom S90 i karavanom V90. Opremljen najnovijom tehnologijom, Šveđanin ostaje veran tradiciji svojih prethodnika u smislu bezbednosti, udobnosti i pouzdanosti.

Kategorija visoke klase: Mercedes EQS

Pobednik u ovoj kategoriji je takođe povratnik. Mercedes EQS je električna verzija S-klase i brani nagradu koju je prvi put osvojio 2022. godine. Perjanica među električnim automobilima Mercedesa ima bateriju kapaciteta 107,8 kWh neto i domet do 780 kilometara prema WLTP-u.Ove godine nagradu među uvoznim modelima nosi Teslin Model S. Tri elektromotora s preko 1000 KS i maksimalnom brzinom od preko 300 km/h čine Model S jednom od najbržih električnih limuzina ikada. Ali Amerikanac takođe osvaja bodove svojim inovativnim enterijerom i prostorom prilagođenim porodicama.

Kategorija SUV-ova: Mercedes GLC

Mercedes GLC je ponovio svoju prošlogodišnju pobedu u kategoriji SUV-ova, pružajući udobnost i agilnost zahvaljujući kombinaciji vazdušnoig oslanjanja sa i odličnog upravljanja. Škoda Kodiaq, kao uvozni pobednik, zatvara izbor, ističući se svojim odnosom cene i performansi.

Kategorija komercijalnih vozila VW Transporter

Nakon poraza od Mercedesa Vita prošle godine, VW Transporter se vraća na tron u kategoriji komercijalnih vozila. S velikim i konfigurabilnim prostorom te modernim sistemima pomoći vozaču, Transporter prati savremene trendove. Toyota Proace osvaja treće mesto među uvoznim modelima, zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i radnoj efikasnosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili za firmu službeni automobil automobili auto bild

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana