Tekst objavljen: 17.03.2015 2:35        


PODGORICA, 2. marta (Tanjug) - Proizvodi i kompanije kao što su "folksvagen golf", "milka", "nivea", "Mljekara Lazine" i "nestle" za Crnogorce su tipični simbol najboljeg odnosa cene i kvaliteta na domaćem tržištu, pokazalo je upravo završeno istraživanje švajcarske organizacije ICERTIAS. Sprovodeći u februaru prvo crnogorsko Best Buy Award istraživanje, ova organizacija je imala za cilj da pojednostavi potragu za naj

Crna Gora:Izabrane kompanije koje ljnu kupovinu

PODGORICA, 2. marta (Tanjug) - Proizvodi i kompanije kao što su "folksvagen golf", "milka", "nivea", "Mljekara Lazine" i "nestle" za Crnogorce su tipični simbol najboljeg odnosa cene i kvaliteta na domaćem tržištu, pokazalo je upravo završeno istraživanje švajcarske organizacije ICERTIAS.
Sprovodeći u februaru prvo crnogorsko Best Buy Award istraživanje, ova organizacija je imala za cilj da pojednostavi potragu za najboljim proizvodima i uslugama po najpovoljnijoj ceni, jer je namera projekta da bude od koristi kupcima na lokalnom i medjunarodnom tržištu.
Istraživanje je u Crnoj Gori obuhvatilo više do 50 različitih komercijalnih i nekomercijalnih kategorija u sektorima privrede - od maloprodaje, ishrane, obuće i odeće do kozmetike i kućnih aparata, preneo je sajt cdm.me.
Na spisku proizvodjača i pružalaca usluga koji nude najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu, prvo mesto medju bankarskom finansijskim institucijama zauzela je Crnogorska komercijalna banka.
Vodeća mesta u okviru ostalih kategorija koje su istraživane u Crnoj Gori zauzeli su, na primer, "nivea" (kategorija: šampon za telo), "ariel" (deterdžent za pranje rublja u prahu), "Pivara Trebjesa" (svetlo pivo), "Petrol" (lanac benzinskih pumpi), Crnogorski Telekom (pružalac usluga pristupa brzom fiksnom internetu).
U okviru istraživanja u vezi s Nagradom za najpovoljniju kupovinu - Best Buy Award, od ispitanika je traženo da daju mišljenje o tome šta, na osnovu njihovog licnog mišljenja i iskustva sa odredjenim kategorijama proizvoda i usluga prisutnim na crnogorskom tržištu, predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta - najbolji kvalitet za potrošeni novac.
Anketirano je 1.200 gradjana Crne Gore starijih od 15 godina koji koriste internet, a sva pitanja bila su otvorena, znači da ispitanici nisu imali ponudjene odgovore.
Istraživanje švajcarske organizacije ICERTIAS (International Certification Ašociation GmbH) meri samo iskustvo i zadovoljstvo gradjana odnosom cene i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu (najbolji kvalitet za potrošen novac), a nije merilo vrednost ili tržišni udeo nekog brenda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana