Tekst objavljen: 26.02.2015 12:45        


ATINA, 11. februara (Tanjug) - Grčki premijer Aleksis Cipras najavio je danas saradnju sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u cilju izrade programa reformi namenjenih podsticanju rasta u posrnuloj privredi Grčke, koja očekuje da će obnoviti pregovore o uslovima iz paketa finansijske pomoći. "Ovaj program neće biti baziran na onome što je prethodno odlučeno, već na mišljenju naroda", izjavio je Cipras na konferencij

Cipras i OECD dogovaraju program reformi za Grčku

ATINA, 11. februara (Tanjug) - Grčki premijer Aleksis Cipras najavio je danas saradnju sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u cilju izrade programa reformi namenjenih podsticanju rasta u posrnuloj privredi Grčke, koja očekuje da će obnoviti pregovore o uslovima iz paketa finansijske pomoći.
"Ovaj program neće biti baziran na onome što je prethodno odlučeno, već na mišljenju naroda", izjavio je Cipras na konferenciji za novinare sa šefom OECD-a, Anhelom Gurijom, prenosi agencija Frans pres.
Program će, prema Ciprasovim rečima, takodje biti utemeljen na merama koje je vlada u Atini prošle nedelje predstavila u parlamentu, i koje obuhvataju niz socijalnih mera čijim bi se sprovodjenjem prekršili uslovi iz medjunarodnog paketa pomoći Gčkoj.
"Uskoro ću doći u Pariz kako bi ozvaničili ovu saradnju i dogovorili se o daljim koracima", kazao je Cipras.
Sa druge strane, Anhel Gurija je rekao da je OECD u Atini "kako bi radila sa Grčkom i za Grčku".
"Naša poruka je da računate na OECD za implementaciju vašeg programa", dodao je Gurija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana