Tekst objavljen: 24.02.2017 13:40        


ATINA, 24. februara (Tanjug) - Grčki premijer Aleksis Cipras je izjavio danas da okvirni dogovor sa evropskim kreditorima sa poslednjeg zasedanja evrogrupe predstavlja pozitivan razvoj događaja, prenosi grčka novinska agencija ANA.

Cipras: Dogovor sa kreditorima je častan kompromis

Prema njegovim rečima, dogovor sa kreditorima o sprovođenju dodatnih reformi Atine u zamenu za dobijanje pomoći iz spasilačkog paketa predstavlja "častan kompromis", izveštava agencija Rojters.

Cipras je, u obraćanju grčkom parlamentu, izrazio uverenje da je okrenuta nova stranica u odnosu sa kreditorima, kao i da su poverioci prihvatili da mere štednje u Grčkoj moraju prestati.

"Vlada preduzima velike napore na dva fronta: da ispuni ciljeve iz aktuelnog programa i da sa uspehom i bez dodatnih mera štednje zaključi pregovore u vezi sa drugom revizijom programa. Težak posao donosi rezultate", naglasio je Cipras, a prenosi ANA.

On je, takođe, rekao da sve strane tokom pregovora moraju da naprave kompromis kako bi dobile nešto.
Mere štednje se, kako je rekao, privode kraju, i Grcka ulazi u novi period koji će se fokusirati na privlačenje investicija i drastično smanjenje nezaposlenosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana