Tekst objavljen: 18.03.2015 11:25        


BUDIMPEŠTA, 3. marta (Tanjug) - Centralna banka Madjarske je oduzela dozvole za rad od četiri male banke u vlasništvu brokerske kuće Buda-Keš (Buda-Cash), jer se ta kuća sumnjiči za nezakonite radnje koje traju duže od decenije, javlja Rojters. Centralna banka je odlučila da oduzme dozvole DRB banci, ERB banci, BRB banci i DDB banci, nakon otkrića da je vrednost njihovih bankarskih aktiva nedovoljna za pokrivanje obaveza prem

Centrobanka Madjarske oduzela licence od četiri banke

BUDIMPEŠTA, 3. marta (Tanjug) - Centralna banka Madjarske je oduzela dozvole za rad od četiri male banke u vlasništvu brokerske kuće Buda-Keš (Buda-Cash), jer se ta kuća sumnjiči za nezakonite radnje koje traju duže od decenije, javlja Rojters.
Centralna banka je odlučila da oduzme dozvole DRB banci, ERB banci, BRB banci i DDB banci, nakon otkrića da je vrednost njihovih bankarskih aktiva nedovoljna za pokrivanje obaveza prema klijentima, prenosi madjarska novinska agencija MTI.
"Iz tog razloga, madjarski Nacionalni fond za osiguranje depozita (OBA) obećao je da će već narednog meseca nadoknaditi deponentima do 30 miliona forinti, dok će centralna banka osigurati neophodna sredstva za to", izjavio je viceguverner Nacionalne banke Madjarske, Laslo Vindiš.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana