Tekst objavljen: 10.03.2015 1:36        


LONDON, 23. februara (Tanjug) - Britanski proizvodjač ambalaže DS Smit (DS Smith) objavio je danas da je postigao dogovor sa investicionom kompanijom Uan ekviti partners (One Equity Partners) o kupovini austrijskog Duropaka (Duropack) za oko 300 miliona evra. Ovaj ugovor, koji je tokom jutrošnjeg trgovanja pogurao akcije DS Smita za 3,8 odsto na rekordan nivo, trebalo bi da pomogne nastavku ekspanzije poslovanja britanskog proizvodjača amb

Britanski DS Smit preuzima austrijski Duropak

LONDON, 23. februara (Tanjug) - Britanski proizvodjač ambalaže DS Smit (DS Smith) objavio je danas da je postigao dogovor sa investicionom kompanijom Uan ekviti partners (One Equity Partners) o kupovini austrijskog Duropaka (Duropack) za oko 300 miliona evra.
Ovaj ugovor, koji je tokom jutrošnjeg trgovanja pogurao akcije DS Smita za 3,8 odsto na rekordan nivo, trebalo bi da pomogne nastavku ekspanzije poslovanja britanskog proizvodjača ambalaže u jugoistočnoj Evropi, prenosi Rojters.
"Glavni razlog za ovu transakciju je poslovanje Duropaka u Madjarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Bosni, Sloveniji i Makedoniji, gde je DS Smit prisutan tek u ogranicenom obimu", izjavio je finansijski direktor Adrijen Marš Rojtersu.
U britanskoj kompaniji očekuju da će akvizicija, koju moraju još odobriti regulatorna tela za zaštitu konkurencije, biti završena u drugom ovogodišnjem kvartalu, kao i da bi u roku od tri godine mogla biti ostvarena ušteda troškova kroz sinergijski efekt od 12 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana