Tekst objavljen: 17.03.2015 3:52        


PARIZ, 2. marta (Tanjug) - Francusku su pojačane mere bezbednosti u borbi protiv terorizma, posle januarskih napada, koštale 940 miliona evra, saopštio je francuski ministar finsija Mišel Sapen. "Neplanirani troškovi uloženi u dodatne mere bezbednosti biće nadoknadjeni novim merama štednje", ocenio je Sapen gostujući u emisiji RTL-a.

Borba protiv terorizma Fa oko milijrdu evra

PARIZ, 2. marta (Tanjug) - Francusku su pojačane mere bezbednosti u borbi protiv terorizma, posle januarskih napada, koštale 940 miliona evra, saopštio je francuski ministar finsija Mišel Sapen.
"Neplanirani troškovi uloženi u dodatne mere bezbednosti biće nadoknadjeni novim merama štednje", ocenio je Sapen gostujući u emisiji RTL-a.
Posle počinjenih ubistava u januaru u napadu na satiričan list Šarli Ebdo, stepen bezbednosti podignut je na najviši nivo u čitavom regionu Il de Frans.
Sva novinska predstavništva i biroi, kulturni objekti, prevoz i velike prodavnice su predmet pojačane bezbednosti, dakle pojačane mobilizacije policijskih i vojnih snaga.
"Sve najavljene mere u borbi protiv terorizma posle atentanta su preduzete. Pojačan je broj žandarmerijskih, policijskih i vojnih snaga... Takodje je uloženo u civilnu zaštitu. Sve u svemu to je državu koštalo 940 miliona evra", dodao je Sapen, preneo je danas Figaro.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana