Tekst objavljen: 26.02.2015 4:55        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković očekuje da će uskoro doći do stabilizacije izvoza poljoprivrednih proizvoda, pre svega svinjskog mesa, iz Srbije na tržište Rusije, kao i da država traži rešenja za pomoć srpskim stočarima do tada. "Očekujemo da će ovo stanje da bude stabilizovano, takve su nam i najave iz Ruske Federacije, i da će vrlo br

Bogosavljević: Očekujemo stabilizaciju izvoza u Rusiju

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković očekuje da će uskoro doći do stabilizacije izvoza poljoprivrednih proizvoda, pre svega svinjskog mesa, iz Srbije na tržište Rusije, kao i da država traži rešenja za pomoć srpskim stočarima do tada.
"Očekujemo da će ovo stanje da bude stabilizovano, takve su nam i najave iz Ruske Federacije, i da će vrlo brzo ponovo krenuti izvoz tovljenika ka Rusiji", rekla je ministarka za B92, komentarišući zastoj u izvozu do kog je došlo zbog oscilacija rublje.
"Pratimo situaciju na terenu... izvoz nekih naših poljoprivrednih proizvoda koje smo plasirali u Rusiju u prethodnom periodu u ovom momentu je zaustavljen", kazala je Bogosavljević Bošković, precizirajući da su u ovom trenutku najveći problem tovljenici čiji je izvoz na rusko tržište bio planiran, a do njega nije došlo.
Kako je istakla da se traži rešenje i da Ministarstvo očekuje pomoć od domaćih klaničara, koji bi trebalo da otkupe svinje koje su stigle za klanje.
Bogosavljević Bošković je dodala da će država, ukoliko ne naidje na razumevanje klaničara, naći druge načine da pomogne poljoprivrednicima, a razmatra se i otkup mesa preko Robnih rezervi, kao i druge zaštitne mere.
Kada je reč o zaštitnim merama, rekla je da se one preduzimaju i na strani uvoza, konkretno na tržištu mleka.
Ministarka poljoprivrede je navela i da su danas u Briselu predstavnici Vlade Srbije, koji će zatražiti da se u odredjenom momentu zabrani uvoz nekih mlečnih proizvoda sa smanjenom carinom u cilju zaštite domaće proizvodnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana