Tekst objavljen: 04.04.2017 12:38        


NJUJORK, 4. aprila (Tanjug) - Kompanija BMW pretekla je Dajmlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija "Blumberg". Isporuke modela SUV X3 i X5 porasle su prošlog meseca za 43 i 35 posto respektivno, što je podiglo ukupnu prodaju BMW-a na 31.015 vozila. Ova automobilska kompanija sa sedištem u Minhenu nadmašila je Mercedes po broju prodatih vozila u martu za oko 1.900 jedinica.

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu

Pad tražnje za putničkim vozilima uticao je na to da najveći broj proizvođača automobila prošlog meseca podbaci s prodajom u odnosu na procene analitičara, ali je BMW uspeo da održi prodaju svojih modela serije 3 i serije 5 na približno istom nivou kao godinu dana ranije.

Zahvaljujući pobedi u martu, BMW je smanjio prednost Mercedesa u pogledu obima prodaje u prvom kvartalu na oko 7.500 vozila.

Naime, Mercedes je od početka godine do kraja marta prodao 79.141 vozilo u SAD, a BMW 71.682 jedinice. Mercedesovo zaostajanje na listi prošlog meseca duguje se modelu CLA kupe, čija je prodaja potonula za 52 posto.

Istovremeno, iz Folksvagenovog Audija su saopštili da su u martu povećali prodaju za 1,7 odsto na 18.705 vozila, čemu je doprineo skok isporuka modela Q5 SUV za 18 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana