Tekst objavljen: 07.04.2017 10:57        


SMEDEREVSKA PALANKA, 7. aprila (Tanjug) - Kod nas nema problema zbog Agrokora, ponovio je danas premijer Aleksandar Vučić. Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da ne voli te priče o regionalnim biznis liderima, a posle "svi regionalno stradamo".

Bili su regionalni lider,a sada svi regionalno stradamo

Kako je rekao, s Plenkovićem je razgovarao u Mostaru o krizi u Agrokoru, danas je dobio tekst zakona, ali ga brine jer vidi da je to delimično "gašenje vatre", a ne konačno rešenje.

"Osim što čujem stalno različita politička naklapanja tipa ''to ne smeju da uzmu Rusi, a onda ćemo mi da uradimo neku kombinaciju''...Nema zdrave ekonomije kad ste doterali do sedam milijardi duga. Zato nikad nisam voleo priče o regionalnim liderima, uvek se tako završ.Bili su regionalni lideri, a danas ćemo svi regionalno da stradamo", rekao je Vučić.

Kod nas za sada nema problema, rekao je, ali i dodao da je toliko teška ta situacija i za nas, jer ne možemo da izdvajamo kompanije iz srbije i tako ih spasavamo.

Mi bismo, kako je naveo, sutra uzeli Friko, Dijamant, to su dobre firme, idea je odličan trgovinski lanac, ali oni su unutar sistema i ne možete da birate ono što hoćete.

Neverovatno je da je dopušteno da se tako brzo uđe u veliku blokadu, primetio je, dodajući da ne razume jer je to strateška stvar, ne za jednu zemlju nego za ceo region.

"I Srbija i Bosna i Hercegovina su sada u problemu, a ni krive ni dužne".
Svi dobavljači iz Srbije su za sada plaćeni, rekao je Vučić, ali dodao da je zabrinut za budućnost celog kompleksa, a pri tome se igraju razne igre.

Uz to, naše monopolske komisije svojevremeno nisu radile svoj posao, pa sad se tresemo, jer nam kontrolišu 65 odsto trgovačkog kompleksa, rekao je Vučić i zaklljučio: Morate da se borite, a ni luk jeli i luk mirisali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana