Tekst objavljen: 07.03.2015 5:15        


MOSKVA, 20. februara (Tanjug) - Banka Rusije je spremna da privremeno vrati instrument neosiguranih kredita, ako se u banci pojavi nedostatak sigurnosti, rekla je prva potpredsednica Centralne banke Ksenija Judajeva. Prema njenim rečima, mogući su i drugi instrumenti podrške bankama već isprobani u krizi 2008-2009. godine, preneo je Finmarket.ru.

Banka Rusije:Instrument neosiguranih kredita spreman

MOSKVA, 20. februara (Tanjug) - Banka Rusije je spremna da privremeno vrati instrument neosiguranih kredita, ako se u banci pojavi nedostatak sigurnosti, rekla je prva potpredsednica Centralne banke Ksenija Judajeva.
Prema njenim rečima, mogući su i drugi instrumenti podrške bankama već isprobani u krizi 2008-2009. godine, preneo je Finmarket.ru.
"Moramo da proširimo arsenal sredstava kojima obezbedjujemo finansijsku stabilnost", rekla je ona na savetu federacije.
Judajeva je ukazala da se Centralna banka sada drži politike da ima uvek spreman set mera za jačanje stabilnosti finansijskog sistema i sprečavanja kriza u slučaju da do njih dodje.
"Te mere treba imati uvek pri ruci da bi, u slučaju potrebe, mogle brzo da se uvedu. Polazimo od toga da postoji verovatnoća rizika i zbog toga treba da izgradimo čitav arsenal instrumenata", rekla je ona.
Centralna banka razmatra mogućnost primene antikriznih mera koje su se ranije već uspešno primenjivale, naročito u 2008.-2009. godini.
"Instrument neosiguranih kredita je spreman, ali u ovom momentu nije neophodan. Ali bićemo spremni da ga privremeno uvedemo u slučaju nedostatka sigurnosti", kazala je Judajeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana