Tekst objavljen: 11.03.2015 1:30        


BEOGRAD, 24. februara (Tanjug) - Banka inteza (Banca Intesa) dobitnik je nagrade Planeta Biznis ekonomskih časopisa Ekonometar i Magazin Biznis za banku koja je u 2014. godini uložila najviše sredstava u razvoj društva i lokalne zajednice. Kako se navodi u saopštenju te banke, ona je protekle godine donirala zajednici sredstva u ukupnom iznosu od 61,33 miliona dinara.

Banka Inteza dobila priznanje Planeta Biznis

BEOGRAD, 24. februara (Tanjug) - Banka inteza (Banca Intesa) dobitnik je nagrade Planeta Biznis ekonomskih časopisa Ekonometar i Magazin Biznis za banku koja je u 2014. godini uložila najviše sredstava u razvoj društva i lokalne zajednice.
Kako se navodi u saopštenju te banke, ona je protekle godine donirala zajednici sredstva u ukupnom iznosu od 61,33 miliona dinara.
U najvećoj meri sredstva su bila namenjenja za pružanje pomoći gradjanima ugroženim u poplavama i sanaciju štete u opštinama širom Srbije, ali i za rad socijalnih i zdravstvenih ustanova, podršku realizaciji brojnih kulturnih projekata i inicijativa, razvoj umetnosti, promociju sporta, obrazovanja i naučnoistraživačnog rada.
"U prethodnih deset godina, koliko posluje na domaćem tržištu, banka Inteza je razvijala sopstvene, ali i bila uključena u brojne velike projekte korporativne odgovornosti, koji su sporovodjeni u funkciji podrške društvenoj zajednici", izjavila je predsednik Izvršnog odbora banke Draginja Djurić.
Prošle godine Srbiju su zadesile velike poplave, te se angažovanje banke Inteza tokom 2014. u domenu korporativne filantropije prvenstveno ogledalo u pružanju pomoći ugroženim gradjanima, u okviru koje su i naši zaposleni prikupljali sredstva za pogodjene porodice i kolege, dok smo širu javnost animirali putem kampanje "Budite deo dobrog dela", koju smo realizovali sa Masterkardom, kazala je Djurić.
"Verujem da ćemo svojim primerom podstaći i druge privredne subjekte u zemlji da se aktivno uključe i pomognu razvoju lokalnih zajednica u okviru kojih posluju", navela je.
Ovo je treća godina za redom da banka Inteza osvaja Planeta Biznis nagradu za korporativnu filantropiju, kao banka koja je u jednoj godini uložila najviše sredstava za doprinos zajednici u kojoj posluje.
Planeta Biznis priznanje dodeljuje se od 2007. godine, podseća se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana