Tekst objavljen: 27.02.2015 12:41        


LONDON, 12. februara (Tanjug) - Britanska inflacija bi u narednih nekoliko meseci mogla zaći na negativnu teritoriju, dok bi kamatne stope mogle biti dodatno srezane, izjavio je danas guverner centralne banke Engleske (BoE), Mark Karni, signalizirajući na novu opasnost po britansku privredu. "Inflacija će verovatno u jednom trenutku na proleće zaći na negativnu teritoriju", izjavio je Karni tokom predstavljanja kvartalnih ekonomskih prognoza cent

Banka Engleske: Britaniji preti deflacija

LONDON, 12. februara (Tanjug) - Britanska inflacija bi u narednih nekoliko meseci mogla zaći na negativnu teritoriju, dok bi kamatne stope mogle biti dodatno srezane, izjavio je danas guverner centralne banke Engleske (BoE), Mark Karni, signalizirajući na novu opasnost po britansku privredu.
"Inflacija će verovatno u jednom trenutku na proleće zaći na negativnu teritoriju", izjavio je Karni tokom predstavljanja kvartalnih ekonomskih prognoza centralne banke, a kao razlog za usporavanje inflacije Karni navodi pad cena nafte i cenovni rat supermarketa, što će ostaviti više novca u džepovima potrošača, prenosi agencija Frans pres.
On je, takodje, rekao da bi BoE mogla proširiti program podsticajnih mera, upumpuvajući nove količine novca u britansku privredu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana