Tekst objavljen: 10.03.2015 11:50        


BEOGRAD, 23. februara (Tanjug) - Manifestacija Balkan Wine Expo, koja promoviše italijanska vina na tržištu Balkana, biće održana 5. marta u Belexpocentru u Beogradu. U organizaciji izdavačke kuće Bako Arijana (Bačo Arianna) iz Treviza i njihovog specijalizovanog časopisa "PapagenoĆ, Balkan Wine Expo će ovom prilikom predstaviti više od 30 proizvodjača vina, dva velika konzorcijuma, preko 300 etiketa najboljih italijanskih vi

Balkan Wine Expo 5. marta u Beogradu

BEOGRAD, 23. februara (Tanjug) - Manifestacija Balkan Wine Expo, koja promoviše italijanska vina na tržištu Balkana, biće održana 5. marta u Belexpocentru u Beogradu.
U organizaciji izdavačke kuće Bako Arijana (Bačo Arianna) iz Treviza i njihovog specijalizovanog časopisa "PapagenoĆ, Balkan Wine Expo će ovom prilikom predstaviti više od 30 proizvodjača vina, dva velika konzorcijuma, preko 300 etiketa najboljih italijanskih vina i šest proizvodjača maslinovog ulja.
Prema rečima odgovornog urednika časopisa "PapagenoĆ Alvara De Ane (Alvaro De Anne), vinska kultura u Srbiji je na zavidnom nivou i naša zemlja renutno predstavlja stratešku destinaciju za brojne kategorije proizvoda iz Italije.
"Ponovo smo u Beogradu jer trenutno u Srbiji postoji najveće interesovanje za italijanska vina, a to nam je dokazao prošlogodišnji uspeh ove vinske manifestacije. Balkan Wine Expo je uspeo da umreži naše proizvodjače i vaše distributere i sada možemo s ponosom reći da je, na obostrano zadovoljstvo, ponuda italijanskih vina i rakija u vašim restoranima još veća", rekao je on.
Manifestacija će biti otvorena od 10.00 do 20.00 sati i biće namenjena prvenstveno profesionalcima - uvoznicima, distributerima, hotelima, restoranima-kupcima, somelijerima, predstavnicima medija.
Oni će imaće priliku da probaju više od 300 etiketa vina iz vinarija sa najvećom tradicijom vinogradarstva iz italijanskih regija: Pijemonte (Piemonte), Lombardija (Lombardia), Veneto (Veneto), Friuli (Friuli), Toskana (Toscana), Abruco (Abružo) i Pulja (Puglia).
Prvi put u Beogradu predstaviće se i šest proizvodjača maslinovog ulja extravergine.
Manifestacija neće biti prodajnog karaktera, ali vina će moći da se degustiraju neograničeno uz kauciranje čaše po ceni od 300 dinara.
Istog dana, u salama Žiča i Ostrog hotela Holiday Inn Belgrade biće održani seminari posvećeni vinu i maslinovom ulju, najavili su organizatori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana