Tekst objavljen: 10.03.2024 18:00        


Uobičajeno pouzdani američki Consumer Report je napravio istraživanje koja marka pravi najbolje automobile. I rezultati su i više nego kontroverzni

Amerikanci su glasali za najbolji auto i ovo su rezultati


Pre svega, definišimo kriterijume: Ukupna ocena za pojedinačne modele se bazira na četiri ključna faktora: testu na putu, pouzdanosti, zadovoljstvu vlasnika i bezbednosti. Za ocenu testa na putu, vozila su novinari CR-a podvrgnli na više od 50 testova.

Čudni "zeleni" kriterijumi

Kako navodi Index.hr, predviđene ocene pouzdanosti se baziraju na problemima koje su prijavili čitaoci, a dešavaju se u 20 mogućih problematičnih područja definisanih prema CR-ovim godišnjim automobilskim anketama.

Predviđanja o zadovoljstvu vlasnika se baziraju na tome da li su čitaoci CR-a u anketama rekli da bi ponovo kupili isto vozilo kad bi im se pružila prilika.

Bezbednost uključuje procenu svih dostupnih rezultata testa sudara i dodatne bodove dodeljene vozilima koja standardno dolaze s ključnim sistemima za sprečavanje sudara.

Konačno, "Green Choices" odražava koliko je vozila određene marke testiranih na CR-u zaslužilo oznaku kao među 20 posto vozila s najčistijim emisijama.

I kada se sve sabere i oduzme, najbolji je BMW. To bi se lako objasnilo američkom starom zaluđenošću nemačkim automobilima da istovremeno Audi nije 12., Volkswagen 26., a Mercedes tek 29. od ukupno 34 marke koje su u istraživanju.

Mini, koji uobičajeno ne prolazi dobro u ovakvim anketama, sada je na visokom 6. mestu, čak tri pozicije ispred Toyote.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Genesis ispred Tesle

Nije se proslavio ni Tesla, koji je tek na 18. mestu, a verovatno ih posebno boli što su lošije rangirani od – primera radi - Genesisa.

Čudi i da su vrlo visoko rangirane američke marke: tako su Buick i Cadillac ispred Forda, koji ima najprodavaniji model u SAD-u.

Verovatno je pitanje kriterijuma, posebno onih “zelenih”, ali je zanimljivo da su na začelju marke koje u ponudi imaju isključivo terenske ili pick-up automobile: fenjer nose Land Rover i Jeep, a blizu repa je i GMC.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili marke automobila sjedinjene američke države BMW

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana