Tekst objavljen: 18.03.2015 3:01        


udvostručena proizvodnja BEOGRAD, 3. marta (Tanjug) - Farmaceutska kompanija Aktavis (Actavis) lansiraće ove godine u Srbiji 25 novih lekova, kako bi pacijentima bila obezbedjena savremena terapija i smanjenje troškova lečenja, saopšteno je iz te farmaceutske kuće.

Aktavis: Novih 20 novih lekova,

BEOGRAD, 3. marta (Tanjug) - Farmaceutska kompanija Aktavis (Actavis) lansiraće ove godine u Srbiji 25 novih lekova, kako bi pacijentima bila obezbedjena savremena terapija i smanjenje troškova lečenja, saopšteno je iz te farmaceutske kuće.
Reč je o lekovima iz oblasti kardiologije, psihijatrije, neurologije i ginekologije. Direktor Aktavisa za Srbiju, Crnu Goru i ADRIA regiju, dr Pavle Marjanović, ocenio je početak 2015. godine kao buran i izazovan za farmaceutsku industriju u Srbiji zbog dramatičnog pada cena lekova i neuskladjenog deviznog obračunskog kursa sa realnim.
Zahvaljujući uvodjenju novih proizvoda iz Aktavisovog portfolija i novim izvoznim poslovima gotovo su udvostručeni proizvodni kapaciteti u fabrici "Zdravlje" u Leskovcu, koja je otvorila nova radna mesta za preko 100 novih zaposlenih, naveo je dr Marjanović.
"Zahvaljujući razumevanju proizvodjača lekova koji su prihvatili da snabdevaju državu po znatno nižim cenama biće ostvarene značajne budžetske uštede u 2015. godini", rekao je on, a navodi se u saopštenju.
Kako je ocenio, bilo bi jako važno da se tako uštedjen novac iskoristi za uvodjenje novih savremenih terapija, proširenje kruga pacijenata kojima je lečenje potrebno i uvodjenje lekova koji sada nisu dostupni.
Marjanović smatra da se to za sada ipak ne dešava, uprkos tome što su odvajanja za lekove u Srbiji i do sada bila medju najmanjima u Evropi.
On je ukazao na to da su cene lekova u Srbiji i pre sniženja bile medju najnižima u Evropi.
"Prosečna cena leka bila je manja u Srbiji nego, na primer u BiH, gotovo dvostruko niža nego u Hrvatskoj, a čak tri puta niža nego u Sloveniji. Uveren sam da će kroz partnerski dijalog proizvodjača lekova i države biti pronadjeno najbolje rešenje za pacijente u Srbiji i da ćemo iskoristiti priliku da poboljšamo kvalitet zdravstvene zaštite", nada se Marjanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana