Tekst objavljen: 18.03.2015 11:25        


NJUJORK, 3. marta (Tanjug) - Jedan od akcionara tužio je američku informatičku kompaniju IBM, navodeći da je ta firma počinila berzansku prevaru "naduvavajući" vrednost svog gubitaša - ogranka za proizvodnju poluprovodnika, koga je prodala 20. oktobra grupi GlobalFaundriz (GF) . U tužbi, koja je podneta u ponedeljak pred sudom u Menhetnu, tvrdi se da je IBM "naduvao" vrednost svojih akcija na berzi uoči prodaje navedenog ogranka, unoseći

Akcionar tužio IBM zbog berzanske prevare

NJUJORK, 3. marta (Tanjug) - Jedan od akcionara tužio je američku informatičku kompaniju IBM, navodeći da je ta firma počinila berzansku prevaru "naduvavajući" vrednost svog gubitaša - ogranka za proizvodnju poluprovodnika, koga je prodala 20. oktobra grupi GlobalFaundriz (GF) .
U tužbi, koja je podneta u ponedeljak pred sudom u Menhetnu, tvrdi se da je IBM "naduvao" vrednost svojih akcija na berzi uoči prodaje navedenog ogranka, unoseći u svoj bilans osnovna sredstva u vrednosti od 2,4 milijarde dolara, iako je trebalo da zna da ta sredstva više ništa ne vrede.
IBM je objavio istog dana da će izdvajati 1,5 milijarde dolara tokom tri godine da bi se oslobodio te poslovne aktivnosti i da će uneti u svoje rezultate iz trećeg tromesečja izdatak pre oporezivanja od 4,7 milijardi dolara zbog te prodaje.
U tužbi se, pored kompanije IBM, pominju i tri njegova zvaničnika, medju kojima je izvršna direktorka Virdžinija Rometi, preneo je danas Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana