Tekst objavljen: 24.02.2015 2:30        


ŠANGAJ, 9. februara (Tanjug) - Ant fajnenšal servisiz grup - AFSG (Ant Financial Services Group), ogranak kineskog giganta za onlajn trgovinu Alibaba, procenjen je na 30 milijardi dolara - USD (više od 26 milijardi evra) u okviru razgovora o kupovinama, objavio je danas kineski list "Caisjin" (Caixin). List, koji citira tri neidentifikovana izvora, piše da se kineska nacionalna služba za socijalno osiguranje, po&scar

 na 30 milijardi USD

ŠANGAJ, 9. februara (Tanjug) - Ant fajnenšal servisiz grup - AFSG (Ant Financial Services Group), ogranak kineskog giganta za onlajn trgovinu Alibaba, procenjen je na 30 milijardi dolara - USD (više od 26 milijardi evra) u okviru razgovora o kupovinama, objavio je danas kineski list "Caisjin" (Caixin).
List, koji citira tri neidentifikovana izvora, piše da se kineska nacionalna služba za socijalno osiguranje, poštanska štedionica i CDB kapital, investicioni ogranak Kineske razvojne banke, pripremaju da uzmu učešće od, redom, pet, tri i tri odsto u Ant fajnenšelu.
Niko od tih strateških investitora nije hteo da komentariše informaciju, preneo je danas Rojters.
Ant fajnenšal upravlja "Aliplejom", platformom za "onlajn" plaćanja najkorišćenijom u Kini koja se smatra glavnim elementom poslovanja Alibabe.
Ogranak kontroliše Džek Ma, predsednik i osnivač Alibabe, kao i drugi rukovodioci, od odvajanja Alipleja 2011. godine od ostatka grupe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana