Tekst objavljen: 12.08.2024 15:55        


Šef proizvodnje u BMW Milan Nedeljković predložio je da e-automobili dobiju posebnu traku na auto-putevima, povlašćen pristup gradskim centrima kao i besplatan parking

"Električni automobili da dobiju posebnu traku na auto-putu i besplatan parking"


Kako je rekao, sve to je kako bi se poboljšala prodaja e-vozila.

Nedeljković je u članku objavljenom u subotu u novinama Münchner Merkur zaključio da bi kupci sigurno razmislili o prelasku na e-automobil "kada bi ih u gužvi takva vozila stalno obilazila", preneo je SeeBiz.

Ocenio je da bi takav povlašćeni tretman bio alternativa planiranoj zabrani motora sa unutrašnjim sagorevanjem u EU, a smatra i da državni podsticaji za kupovinu e-vozila dugoročno "nisu razumni".

"Uprkos kritikama na račun Nemačke kao proizvodne lokacije, BMW ovde značajno povećava proizvodnju", rekao je Nedeljković, koji je i član uprave čuvene kompanije, i naveo da će BMW ove godine u Nemačkoj proizvesti više od milion automobila.


Podsetio je da je ta kompanija uložila pet milijardi evra u nemačke pogone u poslednjih pet godina i da je profitabilna ali i da se suočavaju sa sve manje konkurentnim uslovima poslovanja, zbog birokratije, skupe energije i visokih troškova proizvodnje.

"Industriji je takođe potrebna čvrsta mreža saobraćajnica, pouzdana železnička usluga i digitalna infrastruktura. Trenutno, međutim, doživljavamo egzodus industrijskih kompanija, posebno među preduzećima srednje veličine i među dobavljačima, a ono što nam je potrebno je upravo suprotno tome - i to je korišćenje novih tehnologija", poručio je Nedeljković u tekstu za Münchner Merkur.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
električni automobili BMW Milan Nedeljković automobilizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game spaceman online game rtp tinggi game gampang cuan fitur terbaru pg soft raja game online cara pasang parlay sbobet situs toto muraibet sugar rush x1000 taktik cuan gatotkaca winrate mahjong ways trik pola maxwin mahjong teknik mengasah skill pancing scatter mahjong betsatu koi gate emas habanero game para dewa olympus jarang rungkat di situs terbaik 1131gg game tembak ikan situs game gacor bersejarah rtp live pg soft berburu petir maxwin zeus