Tekst objavljen: 07.11.2018 8:39        


Kompanija Fintel energija uknjižila je akcije iz nedavno sprovedene inicijalne ponude, objavio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Upisane akcije Fintela, malo profesionalnih investitora

Kako je već poznato od ponuđenih 6,5 miliona novih akcija realizovano je tek 1,51 milion akcija odnosno 23,2 odsto od ponuđenog broja. Oko 1,3 miliona akcija kupile su kompanije oko MK grupe koja je i garantovala uspešnost ponude čiji je prag postavljen na 1,5 miliona akcija. Domaći privatni penzioni fondovi kupili su 95.000 akcija, dok je DDOR kupio 60.000 akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Veliki broj fizičkih lica uložio je manju količinu novca pa će Fintel energija otpočeti trgovanje na Beogradskoj berzi sa ukupno 474 akcionara u vlasničkoj strukturi. Kompanija je akcije u inicijalnoj ponudi prodavala po ceni od 500 dinara po komadu, prikupivši ovim putem 755,3 miliona dinara. Fintel energija je kompanija koja je vlasnik 53,99 odsto akcija u MK Fintel Wind Holdingu koji je stoprocentni vlasnik vetroparkova Kula, Energobalkan, Torak, Košava 2, Ram, Dunav 1 i 3. Takođe, Fintel energija poseduje 53,99 odsto akcija u MK Fintel Wind-u. Manjinske udele u ovim kompanijama drži MK holding.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana