Tekst objavljen: 29.10.2018 15:32        


Četvrtu nedelju zaredom domaće tržište akcija je zabeležilo rast vrednosti uz solidnu investicionu aktivnost na većem broju akcija. Ukupan promet na tržištu iznosio je 3,3 milijarde dinara (28,3 miliona evra), uz veliko učešće državnih obveznica. Indeks Belex15 porastao ja 1,5 odsto na 749,7 poena, ali uz veliki doprinos skoka akcija Komercijalne banke (KMBN) uz minoran promet.

Skok Belexa uz solidnu investicionu aktivnost

Vranjski Alfa plam (ALFA) bio je najprometnija akcija sa realizacijom od 150,1 milion dinara na ceni od 34.000 dinara. Isprometovano je 2,3 odsto akcija u očitom nastavku konsolidacije vlasništva u ovoj kompaniji. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je gro prometa od 36,8 miliona RSD ostvario na nivou od 1.690 dinara, ali je krajem nedelje pao na 1.675 dinara. Kompanija je objavila rast poslovne dobiti u trećem kvartalu od pet procenata. Galenika Fitofarmacija (FITO) nastavila je seriju solidnih prometa, uz nepromenjenu cenu od 2.800 dinara.

Prošlonedeljni promet ove hartije je dostigao 33,5 miliona dinara. Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) zadržale su se na nivou od 11.000 dinara uz promet od 27,8 miliona dinara. Najveći deo prošlonedeljne ponude pokupio je novi investicioni fond na tržištu Steyn Capital Frontier. Naftna industrija Srbije (NIIS) je beležila trgovanje uglavnom na nivou od 685 dinara. Ova kompanija je izvestila da će rezultate poslovanja na treći kvartal predstaviti 14. novembra. Akcije Komercijalne banka skočile su devet procenata na 2.180 dinara, u velikoj meri doprinevši rastu tržišta. Ipak, tek delić prošlonedeljnog prometa od četiri miliona dinara ostvaren je na ovom nivou.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana