Tekst objavljen: 01.11.2018 8:35        


Beogradska Komercijalna banka (KMBN) objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvih devet meseci tokom kojih je zabeležen bolji rezultat u odnosu na isti period prethodne godine.

Rast profitabilnosti Komercijalne banke u 3Q

Posle dužeg vremena, Komercijalna banka se može pohvaliti rastom poslovanja iz osnovnog poslovnog područja, čemu je u velikoj meri doprineo snažan treći kvartal. U prvih devet meseci, Komercijalna je zabeležila neto prihod od kamata od 9,6 milijardi dinara (rast od 1,3 odsto) i neto prihod od naknada i provizija od 3,9 milijarde dinara (rast od 2,9 odsto).

Neto rezultat iz ovih segmenata poslovanja u trećem kvartalu rastao je stopama 9,3 i 1,3 odsto, respektivno. Ovaj pozitivan trend u osnovnom biznisu, kao i neto prihod po osnovu umanjenja obezvređenih plasmana od 167,8 miliona dinara (u istom periodu lani bio je rashod od 216,9 miliona dinara), doneli su dobit pre oporezivanja od 6,5 milijardi dinara što je za 14,3 odsto više u odnosu na prvih devet meseci 2017. godine.

Aktiva Komercijalne banka na kraju septembra iznosila je 389,7 milijardi dinara što predstavlja rast od početka godine od 5,6 odsto. Po poslednjoj ceni od 2.005 dinara tržišna kapitalizacija ove banke na Beogradskoj berzi iznosi oko 34 milijarde dinara 286,9 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana