Tekst objavljen: 30.08.2018 8:47        


Beogradski proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), objavio je polugodišnje rezultate poslovanja koji pokazuju nastavak pozitivnog trenda iz protekle godine.

Rast prihoda i profitabilnosti Tehnogasa

Kompanija je u prvih šest meseci zabeležila rast poslovnih prihoda od 10,3 odsto na 4,3 milijarde dinara, poslovna dobit je porasla 4,7 odsto na 1,1 milijardu dinara, dok je neto dobit skočila 17,5 odsto na 1,07 milijardi dinara, usled boljeg rezultata iz finansiranja.

Kompanija je i na kraju juna ostala nezadužena, uz izrazito jaku gotovinsku poziciju. Gotovina na kraju juna iznosila je 3,1 milijardu dinara, a pride kompanija je na računima banaka imala 3,6 milijardi dinara. Konsolidovano posmatrano postignuti su slični rezultati s obzirom da su zavisni biznisi u Albaniji, BiH i na KiM dosta manji od matične kompanije.

Konsolidovani poslovni prihod skočio je 8,7 odsto na 4,7 milijarde dinara, poslovni dobitak je porastao 2,3 odsto na 1,2 milijarde dinara, dok je neto dobit uvećana 13,4 odsto na 1,16 milijardi dinara.

Kao što je od ranije poznato kompanija je početkom avgusta preuzela Messer-ovu podružnicu u Sloveniji, ali ni u polugodišnjem izveštaju nije obelodanjena vrednost transakcije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana