Tekst objavljen: 16.08.2018 10:05        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) ubrzao je rast prihoda u drugom tromesečju, istovremeno ostvarivši i veću dobit u odnosu na isti period protekle godine, govore podaci iz kvartalnog finansijskog izveštaja objavljenog putem Beogradske berze.

Rast prihoda i profita Aerodroma "Nikola Tesla"

Posmatrano u prvih šest meseci, kompanija je zabeležila rast prihoda od 9,1 odsto na 4,7 milijardi dinara, pre svega usled rasta broja putnika za 6,6 odsto i prometa robe za 19,5 procenata. Er Srbija je zadržala status najvećeg klijenta Aerodroma sa prometom od 1,2 milijarde dinara (rast od 2,3 odsto), sledi Wizz Air sa 403,4 miliona dinara (rast od 25,9 odsto), te nemačka Lufthansa sa 299,7 miliona dinara (rast od 0,3 odsto). Poslovna dobit kompanije u prvih šest meseci pala je 1,1 odsto na 1,7 milijardi dinara, pre svega usled rasta troškova plata, dok je neto dobit, usled boljeg rezultata iz finansiranja, porasla je 3,6 odsto na 1,4 milijarde dinara.

Kao što je od ranije poznato, Vlada Srbije je početkom godine proglasila francuski Vinci Airports pobednikom na tenderu za 25-ogodišnju koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“. Ponuđač se obavezao da će platiti jednokratnu naknadu od 501 milion evra (14,6 evra po akciji), godišnju koncesionu naknadu u rasponu 4,5-16 miliona evra (i ne manju od pet procenata godišnjeg bruto prihoda), te da će obezbediti investicije od 732 miliona evra tokom koncesionog perioda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana