Tekst objavljen: 16.08.2018 10:10        


Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci koji su doneli gotovo identičnu realizaciju u odnosu na isti period prošle godine.

Prihodi Jedinstva na prošlogodišnjem nivou

Jedinstvo je u periodu januar-jun ostvarilo nekonsolidovani prihod od 1,47 milijardi dinara što je pad od 1,1 odsto u odnosu na isti period protekle godine. Kompanija je iz poslovanja zabeležila gubitak od 127,6 miliona dinara, dok je bolji rezultat iz finansiranja doneo nekonsolidovanu neto dobit od 37,7 miliona dinara (rast od 74 odsto). Neto dug kompanije na kraju juna iznosio je 794,2 miliona dinara, u odnosu na 751,7 miliona s kraja prošle godine.

Uprava je u izveštaju izvestila da je otpočeo veliki projekat na TENT-u vredan 95 miliona evra, te da nakon projektovanja koje se završava u septembru intezivnije otpočinju operativni radovi. S obzirom da su ostali projekti na istom ili višem nivou realizacije, uprava očekuje "povećan obim prihoda i dobiti za tekuću u odnosu na prošlu godinu".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana