Tekst objavljen: 30.08.2018 8:50        


Komercijalna banka (KMBN) je objavila polugodišnje konsolidovane finansijske izveštaje koji obuhvataju rezultate poslovanja matične kompanije i zavisnih preduzeća, među kojima su najvažnije podružnice u Crnoj Gori i BiH. Ovi zavisni entiteti čine oko deset procenata ukupne aktive grupacije pa su i rezultati poslovanja slični sa ranije objavljenim nekonsolidovanim polugodišnjim rezultatima.

Pad konsolidovanog profita Komercijalne banke

Konsolidovani neto prihod od kamata grupacije u periodu januar-jun oslabio je 1,8 odsto na 6,8 milijardi dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija porastao 3,6 odsto na 2,7 milijardi dinara. Za razliku od prošle godine kada su naplaćena ranije otpisana potraživanja donela prihod od 265,2 miliona dinara, sada je po ovom osnovu prihodovano svega 24,7 miliona dinara.

Takođe, prošle godine su zabeleženi visoki ostali prihodi, koji su ove godine izostali, pa je grupacija zabeležila dobit pre oporezivanja od 3,8 milijardi dinara što je 15,6 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Aktiva ove grupacija na kraju juna dostigla je 417,3 milijarde dinara, što predstavlja rast od početka godine od 4,3 odsto. Stopa adekvatnosti kapitala grupacije na kraju juna iznosila je 25,8 odsto u odnosu na 24,6 procenata na kraju prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana