Tekst objavljen: 09.11.2018 11:57        


Naftna industrija Srbije (NIIS) saopštila je da će u sredu, 14. novembra, objaviti rezultate poslovanja za period jul-septembar, kao i za prvih devet meseci. Na Danu investitora biće prezentovani i aktuelni projekti kompanije: Duboka prerada, Vetropark Plandište i TE-TO Pančevo.

NIS u sredu objavljuje kvartalne rezultate poslovanja

NIS je u trećem kvartalu imao znatno povoljnije uslove poslovanja u odnosu na isti period prošle godine. Prosečna cena sirove nafte tipa Brent bila je veća za oko 45 procenata (75,8 dolara po barelu), a ovogodišnji treći kvartal obeležilo je i tek neznatno slabljenje dinara u odnosu na dolar i evro.

Stoga valja očekivati visoke dvocifrene stope rasta prihoda i profitabilnosti kompanije u trećem kvartalu u odnosu na prošlogodišnju realizaciju od 60,4 milijarde dinara i neto profit od 7,7 milijardi dinara. NIS je u periodu januar-jun tekuće godine zabeležio rast prihoda od 12 odsto na 120,4 milijarde dinara, EBITDA je porastao šest odsto na 24 milijarde dinara, dok je neto profit , usled lošijeg prvog kvartala, oslabio sedam odsto na 11,5 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana