Tekst objavljen: 26.12.2018 11:33        


Novi privatizacioni savetnik Komercijalne banke (KMBN) biće francuska konsultantska kuća Lazard, koja je već angažovana na nekim velikim poslovima u Srbiji, nezvanično saznaje "Danas".

Lazard novi privatizacioni savetnik za Komercijalnu banku

Lazard je savetovao državu u vezi sa koncesijom Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO), koju je dobio francuski VINCI Airports, a ta kompanija savetovala je i Telekom Srbija prilikom neuspešne privatizacije 2015. godine, kada ponude nisu zadovoljile Vladu Srbije, piše "Danas".

List navodi i da je u regionu Lazard savetovao slovenački državni fond SOD prilikom prodaje Nove kreditne banke Maribor (NKBM) 2015. Kako podseća ovaj list, ministarstvo finansija je polovinom oktobra raspisalo poziv za izbor privatizacionog savetnika Komercijalne banke, sa rokom za dostavljanje ponuda do 12. novembra. Za isti posao 2015. je bila izabrana japanska investiciona banka Nomura.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na novi poziv Vlade, prema nezvaničnim informacijama, javilo se 14 zainteresovanih kompanija, a u ovom pozivu konsultantske usluge se odnose samo za prodaju 41,74 odsto državnih akcija, dok nije poznato šta će biti sa akcijama međunarodnih finansijskih institucija.

Prema pisanju "Danasa" vlada veliko interesovanje za Komercijalnu banku, a među potencijalnim kupcima stoje investicioni fond Ripplewood Advisors, domaća Direktna banka, kao i austrijske banke Raiffeisen i Erste.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana