Tekst objavljen: 07.11.2018 8:40        


Beogradska Jubmes banka (JMBN) zabeležila je u prvih devet meseci tekuće godine snažan rast profitabilnosti, delimično usled rasta poslovanja u osnovnom biznisu, ali pre svega usled rasta ostalih prihoda.

Iračke obveznice pogurale dobit Jubmesa u prvih devet

Neto prihod po osnovu kamata skočio je 39,3 odsto na 366,2 miliona dinara, dok je neto prihod po osnovu naknada i provizija uvećan 41,5 odsto na 91,8 miliona dinara. Prihod od umanjenja obezvređenih plasmana ove godine je iznosio 41,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnjih 100,6 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Međutim, ostali prihod je ove godine dostigao 278,1 milion dinara i opredeljujuće doprineo rastu krajnjeg rezultata. Reč je o prihodima po osnovu ukidanja obaveze banke za isplatu primljenih, a neraspoređenih uplata po osnovu kupona za iračke obveznice. Dobit pre oporezivanja Jubmes banke u prvih devet meseci dostigla je 430,1 milion dinara što je povećanje od 7,3 puta u odnosu na isti period prošle godine. Aktiva banke na kraju septembra dostigla je nepunih 15 milijardi dinara što je rast od 27,8 odsto od početka godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana