Tekst objavljen: 12.01.2017 14:47        


Nakon kupovine Crnogorskog Telekoma, sestrinske kompanije unutar grupacije Deutsche Telekoma, Hrvatski Telekom dobija značajniju ulogu unutar DT-a kad se radi o ovom regionu.

HT uzima i Makedonski Telekom, na meti i Telekom Srbije

Zato je izvesno da će nakon Crne Gore, HT preuzeti odgovornost i za poslovanje Makedonskog Telekoma, još jedne kompanije iz grupacije DT-a. Magyar Telekom prolazi kroz proces interne konsolidacije pa će mu DT oduzeti dosad dominantnu ulogu u regionu.

Nezvanično se saznaje da bi Hrvatski Telekom kao "igrač" DT-a mogao krenuti i u pokušaj preuzimanja Telekoma Srbije. Zbog osetljivih političkih odnosa između Zagreba i Beograda, teško je očekivati da bi HT imao realne šanse na uspjeh.

S druge strane, dobri odnosi premijera Srbije Vučića i Angele Merkel daju Deutsche Telekomu realne šanse da bude favorit u toj trci. Kao i obično u ovakvim privatizacionim pričama, politika je zaporavo presudni "detalj" koji utiče na ishod tendera. Iako zasad nema zvaničnih najava, očekuje se da bi Telekom Srbije mogao u privatizaciju do kraja ove godine.

Za Telekom Srbiju, interes je pre godinu dana pokazivao Telekom Slovenije, ali i EBRD, no Vučić je u poslednji trenutak odlučio stopirati privatizaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana