Tekst objavljen: 13.01.2017 15:55        


Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar uprave Ivan Kovačić izjavio je kako će se o načinu na koji bi država od MOL-a otkupila udeo u Ini još raspravljati na Vladi, dok je potpredsednica Vlade i ministarska privrede Martina Dalić kazala da još nije čula za bolji model od onog da se u te svrhe proda udeo u HEP-u.

Hrvatska još uvek bez odluke o otkupa Ininih akcija

"Svako bi bio za to da Ina ponovo dođe pod okrilje države, u većinsko vlasništvo države. A način na koji će se to ostvariti je stvar modaliteta koji će se raspraviti na Vladi", odgovorio je Kovačić na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade upitan ima li saglasnosti između koalicionih partnera oko kupovine udela u Ini prodajom udela u HEP-u, odnosno ugrožava li nesaglasje oko toga stabilnost Vlade.

Kovačić kaže kako niko, niti Vlada nije rekla direktan stav, te kako je prodaja udela u HEP-u samo jedan od modaliteta. Bilo bi, dodaje, neozbiljno da se u jedan dan izađe s načinom otkupa Ine.

"Jedan od modaliteta je prodaja HEP-a, koji će biti videćemo", rekao je Kovačić. On je istakao kako je Most sigurno za otkup akcija Ine od MOL-a, a izići će i sa stavom o modalitetu kako to učiniti te se dogovoriti sa svojim koalicionim partnerom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana