Tekst objavljen: 11.03.2024 15:15        


Najveća domaća osiguravajuća kompanija, Dunav osiguranje (DNOS), još uvek nije objavila zvanične finansijske izveštaje za prošlu godinu, ali iz uprave poručuju da su ostvareni „optimistički ciljevi postavljeni za 2023. godinu“.

Dunav osiguranje u 2023. zabeležilo rast premije od 14%


„Sada, kada su poznati rezultati za 2023. godinu, mogu s ponosom da kažem da smo ispunili zadata očekivanja. Tržišno učešće je 26 odsto, čime smo potvrdili lidersku poziciju. Premija osiguranja je premašila iznos od 40 milijardi dinara, što je rast od 14,3 odsto u odnosu na ostvarenu premiju u prethodnoj godini“, istakao je člana izvršnog odbora, Milo Marković.



U 2023. dolazi do postepene stabilizacije visine odštetnih zahteva te je iznos likvidiranih šteta rastao po stopi od 11,9 odsto u odnosu na 2022. godinu, kada je rast iznosio gotovo 24 odsto, naveo je Marković i dodao je kompanija „iskazala zavidnu efikasnost u rešavanju odštetnih zahteva, likvidaciji i isplati šteta, te da na kraju godine gotovo da nema neisplaćenih likvidiranih šteta“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Država kontroliše oko 77 odsto akcija Dunav osiguranja čija tržišna vrednost iznosi oko 15,5 milijardi dinara (oko 132 miliona evra).

Akcije kompanije od početka godine beleže rast vrednosti od 8,2 odsto na 1.018 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana