Tekst objavljen: 26.06.2023 12:00        


Nakon četiri vezane nedelje pada, domaće tržište akcija zabeležilo je stagnaciju protekle sedmice uz prilično nisku investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 80,3 miliona dinara (0,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 okončao sedmicu na nivou od 861,5 poena

Belex zaustavio silazni trend, NIS najprometniji


Ubedljivo najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ostvarila realizaciju od 23,9 miliona dinara, mahom u jednoj transakciji na ceni od 740 dinara. NIS je nedelju okončao na 730 dinara, nakon što je prethodno prošao presek za bruto dividendu od 143,3 dinara koju treba da usvoji skupština akcionara 29. juna.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) uspele su neznatno da se odlepe od nivoa od 900 dinara i okončaju sedmicu u plusu od 2,4 odsto na 923 dinara. Promet je iznosio skromnih 3,1 milion dinara, pre svega usled slabije ponude nakon što je pad akcija ispod psihološke granice od 1.000 dinara demotivisao radnike kompanije koji su mahom bili prodavci u poslednjih godinu dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) u danima u kojima VINCI trpi velike kritike zbog otkazivanja brojnih letova na beogradskom aerodromu porastao je skoro dva odsto na 2.050 dinara uz skromno trgovanje od 2,1 milion dinara. Državni zvaničnici održali su sastanak sa predstavnicima VINCI-ja kako bi se ispoštovali uslovi koncesionog ugovora i normalizovala situacija na aerodromu.

Akcije Tehnogasa (TGAS) blago su oscilirale oko nivoa od 14.000 dinara uz promet od oko milion dinara, dok je gubitnike predvodio Metalac (MTLC) koji je pao 6,3 odsto na 1.500 dinara, što je njegov najniži nivo od novembra prošle godine kada je i sama kompanija intervenisala sticanjem sopstvenih akcija na tržištu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana