Tekst objavljen: 17.03.2017 14:14        


Turska avio-kompanija Atlas Global pokrenula je svakodnevnu liniju Beograd-Istanbul, saopštila je Vlada Srbije.

Atlas Global uveo svakodnevnu liniju Beograd-Istanbul

Prvi let turske kompanije dočekali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgič.

Ambasador Biglič je rekao da Turska i Srbija imaju vrlo dobre političke odnose, a da su ekonomski bolji nego ranije, jer turski investitori žele da ulažu u Srbiju. Dodao je da očekuje da ove godine Srbiju poseti više turista iz Turske i istakao da postoji želja da se otvori i linija Niš-Istanbul.

Ministar Ljajić je ocenio da su uvođenje redovne linije i dolazak još jedne turske avio-kompanije u Srbiju pokazatelj unapređenja ukupnih odnosa Srbije i Turske, i odlični za razvoj turističkog prometa. Rekao je da je robna razmena Srbije i Turske 2016. godine bila 850 miliona EUR i da je tada u Srbiju došlo 136 turskih kompanija, a od početka ove godine još 23.

Dodao je da u Srbiji raste broj turista iz Turske, kojih je prošle godine bilo 83.000. Izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević rekao je da za Beograd lete 33 avio-kompanije i da uprava nastoji da poveća taj broj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana