'Zabranite Koka-kolu, pijte mokoćinći'

Objavljeno: 24.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Ministar spoljnih poslova Bolivije uzbudio je zapadni svet kada je nedavno izjavio da popularno piće "koka-kolu" treba zabraniti jer je simbol kapitalizma.

David Čokeuanka tada je izjavio da bi građani Bolivije trebalo da piju svoje nacionalno piće - "mokoćinći" koje se pravi od kajsija, šećera, cimeta i karanfilića.

Zainteresovani da probaju ovo piće, kažu stanovnici La Paza, treba da se zapute u centar grada i oblasti Garita de Lima gde se toči najbolji "mokoćinći".

- Više volim 'mokoćinći' jer je prirodan i skuvan, dok od 'koka-kole' dobijate mnoge bolesti i mnogo je slatka - kaže Rozario koja je veliki ljubitelj bolivijskog napitka.

Sa njom se slaže i Karmen koja kaže da "mokoćinći" pije od malih nogu.  - Ukusan je, tradicionalan, zdrav i prirodniji jer je reč o prirodnim sastojcima i ključaloj vodi.

Prodavačica "mokoćinćija" Sesilija rekla je AFP-u da ovaj napitak prodaje već godinama i da kupaca uvek ima.

- Treba da podržimo ovakve lokalne proizvode. Zdraviji je od 'koka-kole' i gaziranih napitaka, prirdniji je i možemo da budemo ponosni što se pravi ovde u Boliviji - rekao je jedan od kupaca.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana