Vlada će rešiti problem ruskih investitora

Objavljeno: 23.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta

Prvi potpredsednik srpske vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić kaže da Vlada Srbije planira da reši problem sa preprekama na koje strani investitori, uključujući i ruski, nailaze na prepreke u Srbiji.

- Planiramo da taj problem rešimo - kazao je Vučić odgovarajući na pitanje šta nova vlast namerava da učini kako bi strani investitori, među kojima i ruski, mogli da ostvare svoja prava u Srbiji, ukoliko su im ona uskraćena, kao što je primer sa ruskom kompanijom ZAAB.

Ta kompanija je kupila 25 odsto akcija Vode Vrnjci i prema njenom saopštenju, većinski vlasnik joj ne dozvoljava da uđe u upravni podbor, niti da ima pristup dokumentaciji, iako na to ima zakonsko pravo.

- Mi smo, na žalost, u ne malom broju slučajeva sami krivi za negativan odnos stranih investitora, u ovom slučaju ruskih, prema nama - kazao je Vučić.

- Mi ćemo sprečiti svaku vrstu bahatog, protivozakonitog i osionog ponašanja svih onih koji misle da zato što imaju kontrolu, manjinskog vlasnika mogu da ne uvažavaju - naveo je on.

Dodao je da će Vlada Srbije istovremeno raditi na smanjenju birokratske procedure i donošenju boljih zakona, koji će obezbediti povoljnije uslove za strane investitore.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana