Zvanični kurs Evra za dan 29.09.20. :: 117.5792 rsd

Rusi ne daju pare Dinkiću

Objavljeno: 22.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta

Izjavom ministra Milutina Mrkonjića da ruski kredit namenjen železnici neće biti preusmeravan, propala je ideja Mlađana Dinkića da deo tih para ode u budžet.

Naime, ministar finansija i privede Mlađan Dinkić najavio je ranije da će sa Ruskom federacijom razgovarati da se deo kredita od 800 miliona dolara koji je odobren železnici konvertuju u budžetsku potrošnju.

- Imamo signale da će deo od par stotina miliona dolara biti konvertovan u budžetsku pomoć - rekao je pre mesec dana Dinkić objašnjavajući na koji način će sve da nađe pare za penzije i plate u javnom sektoru.

Međutim, posle današnje izjave ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića jasno je da Dinkić nije uspeo da ubedi ruske zvaničnike da deo para odvoje za budžetsku potrošnju.

- Svaka promena namene zahtevala bi nove mesece odlaganja projekata - rekao je Mrkonjić na sastanku sa predstavnicima ruskih i srpskih železnica.

Posle sastanka vezanog za realizaciju ruskog kredita Aleksandar Konuzin, ambasador Rusije u Beogradu je ostavio mogućnost da Srbija može da računa na dodatnu finansijsku pomoć od Rusije, pored kredita od 800 miliona dolara. Konuzin, međutim nije precizirao da li će ta pomoć biti upućena za budžetsku potršnju.

- O tome se vode razgovori, naravno prvo treba da čujemo potrebe Srbije, a onda treba zajednički da definišemo mogućnosti za rešavanje tih problema - rekao je Konuzin na sastanku povodom realizacije ruskog kredita za železnicu.
 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana