Zvanični kurs Evra za dan 29.10.20. :: 117.5795 rsd

Konuzin: Daće Rusija još para Srbiji

Objavljeno: 22.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Pravda, Tanjug

Srbija može da računa na dodatnu finansijsku pomoć od Rusije, pored kredita od 800 miliona dolara namenjenih srpskoj železnici, kaže ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

- O tome se vode razgovori, naravno prvo treba da čujemo potrebe Srbije, a onda treba zajednički da definišemo mogućnosti za rešavanje tih problema – rekao je on.

Ambasador Konuzin je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti konkretnih rezultata.

Na sastanku ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i predstavnika srpskih i ruskih železnica je najavljeno da će prvi radovi na izgradnji drugog koloseka pruge Beograd - Pančevo, koji će se finansirati ruskim kreditom, početi na jesen. Izvođački ugovori za realizaciju železničkih projekata biće potpisani do kraja godine.

Za radove na pruzi Beograd - Pančevo nedostaje oko 550.000 evra za rešavanje eksproprijacije i čeka se da reviziona komisija Ministarstva za građevinu i urbanizam potvrdio projekat, rekli su predstavnici Železnica Srbije.

Mrkonjić je prihvatio predlog Konuzina da srpski i ruski železničari stateški nastupe u regionu i najavio da će za to biti izdvojena određena sredstva iz budžeta njegovog ministarstva.

Srpski ministar je kazao da sredstva iz ruskog kredita od 800 miliona dolara za železnicu neće biti preusmerena na druge potrebe već će biti isključivo namenska. 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana